Gedroogde tomaten

 

4 personen

Borrelhapje

 

Ingrediënten:

  • 16 romatomaten
  • 3 eetlepels tijm, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel grof gemalen peper

 

Bereidingswijze:

 

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de tomaten in de lengte in vieren en leg ze met het vel naar beneden op een ovenrooster met bakplaat en bakpapier.

Bestrooi de partjes met 1 theelepel zout, 1 theelepel grof gemalen peper en tijm.

Bak ze ca. 50 minuten. Controleer af en toe of de tomaten niet aanbranden.

Als ze klaar zijn haal de tomaten uit de oven en sprenkel de olie erover en laat de partjes afkoelen, voordat u ze in gesteriliseerde potten doet.

Koel ze 24 uur voor gebruik.

 

Tip:

Spoel de potten met kokend water om ze te steriliseren. Laat ze omgekeerd uit lekken en droog ze volledig in een oven op een lage stand.