Stroganoffsaus

2 personen

Saus warm

 

Ingrediënten :

  • 1 bouillonblokje
  • 400 ml water
  • 1 sjalotje
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje champignons
  • 40 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels wodka
  • 1 pakje room culinair
  • peper

 

Bereidingswijze :

 

In steelpan water met bouillonblokje op hoog vuur in ca. 5 minuten tot de helft inkoken.

Intussen sjalotje pellen en fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.

In een pan boter verhitten, sjalotje ca. 1 minuut fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Paprika en champignons toevoegen en op middelhoog vuur ca. 4 minuten bakken, af en toe omscheppen. Paprikapoeder toevoegen en op laag vuur ca. 1 minuut meebakken.

Ingekookte bouillon en tomatenpuree erdoor roeren. De wodka en de room culinair erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Saus op laag vuur warm houden.