Tomatensalade in warme sinaasappelsaus

4 personen

Salade

 

Ingrediënten :

 

  • 50 gram zonnebloempitten
  • 2 pers sinaasappels
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels dion mosterd
  • zout
  • peper
  • 250 gram champignons
  • 6 grote tomaten
  • 200 gram blokjes magere ontbijtspek
  • 75 gram Danish blue kaas of gorgonzola
  • 1 bakje tuinkers

 

Bereidingswijze :

 

In koekenpan zonnebloempitten op zacht vuur in ca. 5 minuten goudbruin roosteren, af en toe omscheppen. Uit pan op bord laten afkoelen. Sinaasappels uitpersen. In kom sinaasappelsap, ketjap, mosterd, zout en peper door elkaar kloppen.

Champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. Plakjes door sinaasappelsaus scheppen. Tomaten wassen en in dunne plakjes snijden. Spekblokjes klein snijden. Kaas boven bord verkruimelen.

Tomatenplakjes over 4 borden verdelen. In koekenpan spekblokjes op zacht vuur in ca. 5 minuten knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Door achtergebleven bakvet champignons met sausje roeren. Nog ca. 1 minuut op hoog vuur mee warmen. Champignons met saus over tomaten verdelen. Stukjes spek, zonnebloempitten en kaas erover strooien. Tuinkers erboven fijnknippen.

Lekker bij de BBQ.