Paddenstoelensalade met honing mosterddressing

4 personen

Voorgerecht

 

Ingrediënten:

 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram diverse paddenstoelen, in plakjes
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en geperst
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • gemengde groene sla
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels oude geraspte kaas

 

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  • vers gemalen peper

 

Bereidingswijze:

 

Verhit 2 eetlepels olijfolie. Voeg de paddenstoelen, de tijm en de knoflook toe en roerbak 5 minuten.

Meng intussen voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met citroensap, honing en mosterd. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Was de sla en verdeel deze over de borden.

Verdeel de paddenstoelen met de uienringen over de sla en giet de dressing erover.

Garneer de salade met kappertjes en geraspte oude kaas.