Lauw warme friseesalade met Danish blue

4 personen

Salade

 

Ingrediënten:

 

  • ½ krop frisee
  • 10 kerstomaatjes
  • 50 gram spekblokjes
  • 100 gram danish blue
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 4 eetlepels slagroom
  • 4 theelepels kappertjes

 

Bereidingswijze:

 

Frisee schoonmaken, wassen, goed uitslaan en in stukjes scheuren.

Tomaatjes wassen en halveren. Sla en tomaat in een schaal toen.

Spekblokjes in een droge koekenpan in ca. 5 minuten zachtjes krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.

Kaas in stukjes snijden.

In dezelfde pan wijn en slagroom alroerend aan de kook brengen en in 1 minuut op hoog vuur iets laten inkoken. Kaas erdoor roeren en in ca. 3 minuten laten smelten.

Warme saus over de salade scheppen.

Spek en kappertjes erover verdelen.

 

TIP: deze salade kan ook als voorgerecht geserveerd worden. Lekker met warm stokbrood.

 

Of als maaltijdsalade en dan lekker met gefrituurde aardappelblokjes.