Frisee met kip abrikoos en kerriesaus

4 personen

Salade

 

Ingrediënten :

 

  • 1 blikje abrikozen
  • ½ citroen
  • (250 gr gerookte kipfilet)
  • 1 klein blikje mais
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels kerrie-ananassaus ( calve )
  • peper
  • zout
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 krop frisee

 

Bereidingswijze :

 

Blik abrikozen open maken en uitlaten lekken. Blikje mais open maken en in zeef onder koud stromend water afspoelen. Ook goed uitlaten lekken. Citroen uitpersen.

In kom creme fraiche, yoghurt, honing, kerriepoeder, kerrie-ananassaus en citroensap tot saus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper.( Kipfilet en) abrikoos in stukjes snijden. In kom mais, (kip) en abrikoos voorzichtig door elkaar scheppen.

In droge koekenpan cashewnoten al roerend met houten lepel in ca. 5 minuten goudbruin roosteren.

Frisee schoonmaken, wassen en goed uitslaan. In kleine stukjes scheuren. Frisee door (kip)mengsel scheppen. Salade overdoen in slakom. Bestrooien met cashewnoten. Saus nogmaals doorroeren en voorzichtig door de sla scheppen.

Lekker bij de BBQ.