Eikenbladsla met bacon en kastanje champignons

4 personen

Salade

 

Ingrediënten:

 

  • 25 gram walnoten ( garneer )
  • 75 gram bacon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram kastanjechampignons, in vieren
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 lente uitjes, in ringen
  • Krop eikenbladsla, grof gesneden
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • 1 kleine groene appel, ongeschild en in blokjes

 

Voor de dressing:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  • vers gemalen peper

 

Bereidingswijze:

 

Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.

Meng de ingrediënten voor de dressing.

Bak de bacon krokant. Schep de plakjes op keukenpapier.

Verwarm de olijfolie en bak hierin de kastanjechampignons met de knoflook en vers gemalen peper. Laat iets afkoelen.

Doe in een grote schaal de bosui, de grof gesneden sla, de paprika, de appel, en de champignons. Schep de dressing er voorzichtig doorheen.

Garneer met de walnoten en verkruimel de bacon over de salade.