Zoetzure tortelini met tonijn

2 personen

Maaltijdsalade

Italiaans

 

Ingrediënten:

 

  • 125 gram tortelinni met kaasvulling
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 8 eetlepels wijnazijn
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • ½ blikje tonijn op water
  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 eetlepel geraspte verse Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

 

Kook de tortelinni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Ondertussen het uitje zeer fijn snipperen en het teentje knoflook uitpersen.

Snij de peterselie fijn. Doe de tonijn in een vergiet  en laat deze goed uitlekken.

Maak van de olie, azijn, poedersuiker, peper en zout een vinaigrette.

Voeg het uitje, knoflook, peterselie, kaas en italiaanse kruiden toe.

Giet de pasta in een vergiet en laat deze goed uitlekken. Voeg de nog warme pasta toe aan het vinaigrettemengsel en roer het goed maar voorzichtig door.

Voeg als laatste de uitgelekte tonijn toe en laat het geheel goed doortrekken en in de koelkast goed koud worden.

Lekker met stokbrood en een glas rosé.