Stoofpeertjes

4 personen

Groenten

 

Ingrediënten :

 

  • 50 gram suiker
  • 3 dl rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kilo peren ( Gieser Wildeman)
  • 2 theelepels citroenrasp

 

Bereidingswijze :

 

Peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten.

In de pan wijn, citroenrasp, suiker en kaneelstokje aan de kook brengen.

Al roerend suiker laten oplossen.

Peertjes er in leggen en afgedekt op een laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven. Regelmatig voorzichtig keren.

Kaneelstokje verwijderen. Peertjes in het stoofvocht laten afkoelen.

 

Voor het opdienen peertjes zachtjes verwarmen, uit stoofvocht nemen. Stoofvocht op hoog vuur met ca. 4 minuten laten in koken.

Laat ze heel en zet ze op de borden of snijd ze naar het steeltje in dunne plakjes, laat de plakjes bij het steeltje vastzitten en maak hiervan een waaiertje. Leg dan op de borden.

Saus over de peertjes gieten.