Groenten spiesjes

4 personen

Groenten

 

Ingrediënten :

 

  • 200 gram broccoli
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 3 eetlepels honing
  • 6 eetlepels olie
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • citroensap en rasp van 1 citroen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram bloem
  • 1 ei
  • 1½ dl melk

 

Bereidingswijze :

 

Maak de broccoli schoon en snijd deze in roosjes. Maak de champignons schoon. Was de courgette en snijd deze in halve plakjes van 1 cm.

Breng in een pan ruim water aan de kook, blancheer de groenten 1 minuut en laat ze uitlekken.

Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook uit. Roer de honing, olie, gemberpoeder, citroenrasp, citroensap, ui en knoflook door elkaar.

Leg de groenten in een schaal en verdeel de marinade erover. Laat dit 1 uur intrekken.

Maak beslag van de bloem, ei en melk.

Zet de frituurpan aan. Haal de stukjes groenten door het beslag en bak ze goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken. Rijg de stukjes groenten aan sateprikkers.