Geglaceerde groenten

4 personen

Groenten


 

Ingrediënten :

 

  • 150 gram broccoli
  • 100 gram sjalotjes
  • 150 gram parijse worteltjes
  • ½ kruidenbouillontablet
  • 30 gram boter
  • 25 gram suiker
  • peper
  • 1 zakje walnoten

 

Bereidingswijze :

 

Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Pel de sjalotjes. Snij grote sjalotten in tweeen of vieren.

Breng in een pan 1¼ dl water aan de kook en los het halve bouillonblok erin op. Voeg de worteltjes toe en kook ze 5 minuten. Voeg de broccoliroosjes en de sjalotjes toe en kook alle groenten nog 10 minuten. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Verhit in een pan de boter. Voeg suiker en peper naar smaak toe. Voeg de groenten toe en laat afgedekt op een matig vuur ca. 5 minuten stoven.

Schep de groenten op de borden of in een schaal. Strooi vlakvoor het opdienen de walnoten erover.

Lekker bij wild.