Boerenkool stampot

 

2 personen

Hoofdgerecht groente

Hollands

 

Ingrediënten :

 

  • 750 gram aardappelen
  • 250 gram gesneden boerenkool
  • 1 theelepel zout
  • 30 gram boter
  • 50 ml slagroom
  • 2 theelepels zaanse mosterd
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 100 gram spekblokjes

 

Bereidingswijze :

 

Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken.

Was ( indien nodig ) de boerenkool.

Doe een laagje water in een grote pan ( ongeveer 3 cm). Voeg de gesneden aardappels toe en een theelepel zout.

Leg de boerenkool erbovenop. Breng het water aan de kook ( met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25-30 minuten gaar.

Bak onder tussen spekblokjes lekker knapperig.

Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Roer de boter erdoor en maak de stampot af met de spek blokjes, room, mosterd en bouillonpoeder.

Lekker met rookworst en jus.