Asperges

 

2 personen

Groenten

Hollands

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram asperges van gelijke dikte
  • 2 eieren
  • zout
  • 2 theelepels suiker
  • 2 plakken beenham
  • 1 zakje asperge saus

 

Bereidingswijze:

 

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller en snijd het houtachtige onderstuk weg.

Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze onder de koude kraan schrikken.

Pel ze en bewaar ze onder koud water.

 

Kook de asperges in kokend water met wat zout en suiker in 10 tot 15 minuten beetgaar.

De juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte. 

Laat de asperges uitlekken en ze op een dubbelgevouwen servet op een platte schaal ( het servet vangt het uitlopende vocht op ).

Maak de saus volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Serveer de asperges op een schaal of bord. Eerst een plak ham over de asperges dan wat saus en als laatste de fijn gemaakte ei.