Melkbrood voor in de broodmachine

750 gram

Brood

 

Ingrediënten:

 

  • 180 ml melk
  • 60 ml water
  • 375 gram tarwe meel
  • 2 theelepel suiker
  • 1½ theelepel zout
  • 1½ eetlepel boter
  • ½ theelepel droge gist

 

Bereidingswijze:

 

Haal de bakvorm uit de broodmachine.

De vloeibare ingrediënten gaan als eerste in de bakvorm.

  • Water en melk

Dan de droge ingrediënten.

Droge ingrediënten worden eerst met elkaar vermengd.

- meel, zout, suiker en boter

- Gist

Gebruik uitsluitend droge gist.

Doe deze NOOIT in de vloeistof, maar altijd op de droge ingrediënten, in een klein, in het midden van de droge ingrediënten gedrukt kuiltje.

 

Plaats de bakvorm terug in de broodmachine. Stop de stekker in het stopcontact.

Programmakeuze:

  1. NORMAAL BROOD
  2. Bruiningsgraad: middel
  3. Gewichtkeuze: 750 gram
  4. Aan

 

Als het programma is afgelopen, schakelt de broodmachine automatisch gedurende 60 minuten op WARMHOUDEN. Daardoor wordt voorkomen dat het brood “klef” wordt.

Tijdens deze periode knippert op de display de dubbele punt.

Door op de toets UIT te drukken, kan het warmhouden voortijdig worden afgebroken.

Druk op de knop tot er een signaal ( piepen ) klinkt.

Het brood uit de bakvorm nemen. Deeghaken voorzichtig verwijderen. Eventueel met een houten spatel.

Attentie:

Laat de broodmachine ca. ½ uur bij geopend deksel afkoelen alvorens opnieuw een brood te bakken.

Timer gebruiken: zorg ervoor dat er geen bedervende ingrediënten worden gebruikt.

( bv.: melkproducten deze kunnen wel gebruikt worden mits ze goed koud in de bakvorm gaan, eieren )