Aardappel gratin

2 personen

Aardappelen

 

Ingrediënten :

 

  • 5 aardappelen
  • pepparmix
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram geraspte kaas
  • ¼ liter slagroom
  • 2½ eetlepel boter

 

Bereidingswijze :

 

Oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschaal invetten.

Aardappelen schillen, wassen en met kaasschaaf in dunne schijfjes schaven. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Slagroom, pepparmix erdoor roeren. Aardappelplakjes erdoor scheppen. Aardappel mengsel voor de helft in oven schaal doen. Dan de helft van de geraspte kaas erover strooien. Dan de andere helft van het aardappel mengsel erop doen en afsluiten met de rest van de geraspte kaas. Klontjes boter over de aardappelschotel verdelen. Afdekken met aluminiumfolie. In midden van oven ca. 60 minuten gaar laten worden. Folie verwijderen. In nog 10 minuten goudbruin laten kleuren.

 

Tip: Ook lekker met 1 ui en 75 gram blokjes ham of 75 gram cassle rib erin.