Spiesjes met kalfsvlees ham en salie

4 personen

Bbq

Italiaans

 

Ingrediënten:

 

  • 4 ongepaneerde kalfsschnitsels ( 100 gram per stuk )
  • 4 plakken parmaham
  • versgemalen zwarte peper
  • 16 salieblaadjes
  • 5 kleine uien
  • olie voor in te vetten

 

Bereidingswijze:

 

Leg de schnitsels een voor een tussen natgemaakt plasticfolie en klop ze nog dunner uit.

Snijd ze elk in 4 stukken.

Snijd de plakken ham ook in 4 stukken.

Bestrooi de stukken vlees met peper en leg de ham erop. Klap het vlees dubbel. De ham naar binnen, en leg er een salieblaadje op.

Pel de uien en snijd ze in 4 parten.

Rijg aan Bbq-pennen, een stuk ui, een stukje vlees en een salieblaadje, een stuk ui enz. eindig met een stuk ui.

 

Op de barbecue:

Bestrijk de spitjes met wat olie en rooster ze boven de gloeiend hete houtskool in 8 – 10 minuten bruin en gaar. Keer de spitjes regelmatig.