Amerikaanse koolsalade

4 personen

Bbq

Amerikaans

 

Ingrediënten:

 

  • 500 gram witte kool
  • 100 gram winterwortel
  • liter azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 3 eetlepels slagroom

 

Bereidingswijze:

 

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd hem in vieren.

Schaaf of snijd de stukken in ragfijne sliertjes.

Schil de wortel met een dunschiller en rasp hem grof.

Schep de kool en de wortel in een schaal door elkaar.

Verdun de azijn met liter water.

Roer in een kommetje een glad papje van de suiker, 1 theelepel zout, de bloem, de mosterd en 4 eetlepels van de verdunde azijn.

Breng de rest van de verdunde azijn aan de kook en roer dan het bloempapje erdoor. Laat de saus zachtjes ca. 10 minuten pruttelen.

Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en peper.

Klop het ei los met de slagroom. Roer er 3 eetlepels van de hete saus door en roer het mengsel dan door de rest van de saus. Schep de hete saus door het kool-wortelmengsel.

Serveer de salade lauwwarm of koud.