Zalmbonbon met mascarpone vruchtenvulling

4 personen

Amuse

Hollands

 

Ingrediënten:

  • 1 mango
  • 50 gram suiker
  • 100 gram bosbessenjam
  • 450 gram mascarpone
  • 6 plakjes gerookte zalm
  • 75 gram gemengde bladsla of veldsla
  • Enkele takjes dille of 1 eetlepel DV dille

 

Bereidingswijze:

 

Halveer de mango, verwijder de pit, schil de vrucht en verdeel het vruchtvlees in stukjes. Verwarm in een steelpannetje een klein bodempje water, voeg de suiker toe en de helft van de mango. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Pureer dit met een blender of staafmixer tot alle stukjes zijn verdwenen en zet de puree in de koelkast.

Meng ondertussen de bosbessenjam met 1/3 van de mascarpone (wanneer de jam dikke stukken bevat is het verstandig deze ook te pureren). Haal de mangopuree uit de koelkast en vermeng deze met de overgebleven mascarpone tot een glad geheel.


Pak een harde ijsblokjesvorm voor rechthoekige blokjes. Leg een plakje zalm in de vorm zodat het midden de bodem van de vorm raakt. Schep een theelepel mangopuree in de vorm, daarna een theelepel bosbessenmengsel en vervolgens weer een theelepel mangopuree.

Vouw de uitstekende flappen naar elkaar totdat de bonbon in zijn geheel afgesloten is. Draai de vorm om en laat de bonbon voorzichtig uit de vorm glijden. Herhaal dit totdat de zalm op is. Serveer de bonbons met de sla en wat dille.

Tip:
Neem parmaham in plaats van zalm.

Variatie:
Vervang de bosbessenjam door sinaasappelmarmelade.