Pompoensoep 

 

4 personen

Amuse

Hollands

 

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen, geschild en in stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout en versgemalen peper
  • 1 ui, in stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 700 ml warme kippenbouillon van 2 tabletten
  • 4 theelepels Creme fraiche

 

Bereidingswijze:

 

Verhit de olie in de soeppan, schep de stukken pompoen met de ui, knoflook en paprikapoedeer erdoor. Bak al omscheppend 2 – 3 minuten.

Voeg de bouillon erbij en kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. 

Serveren met creme fraiche. En met 1 van de serveersuggesties.


Tip:

Serveersuggestie:

  • Lekker met stokbrood of kaasstengels.
  • Lekker met een tufje zure room en een zelf gebakken kaaskoekje. Roer 50 gram oude kaas en 1 eetlepel oregano door elkaar. Verwarm de oven op 200 graden en maak 4 hoopjes van de kaas. Bak deze 8 – 10 minuten tot platte wafeltjes en laat ze afkoelen. Pas dan worden de wafeltjes ook knapperig.
  • 50 gram shiitakes, in plakjes  ( of oesterzwammen )

1 theelepel geroosterde sesam

      Bak de plakjes shiitake in een beetje olie op hoge stand aan beide kanten bruin.

      Schep de soep in kleine soepkommetjes en verdeel de shiitakes en sesam erover.

  • Garnalen spie,

       3 gebakken garnaaltjes op een cocktailprikker.

       De garnaaltjes pellen en in 1 theelepel silvo scampie kruidenmix laten marineren.

       Daarna bakken en op een cocktailprikker rijgen.

 

  • Zalm spie,

       3 stukjes gebakken zalm op een coctailprikker. Ingesmeert met een beetje mango chutney.

De zalm peper en zouten. Dan bakken en als laatste in smeren met mango chutney.