Bosui poffertje met rivierkreeft

 

6 personen

Amuse

Hollands

 

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 theelepel bloem
  • 3 eetlepels zure room
  • 3 bosuitjes, in ringen
  • 1 eetlepel olie
  • 6 rivierkreeftjes

 

Bereidingswijze:

 

Klop het ei goed los met de bloem en 1 eetlepel zure room.

Voeg zout en peper naar smaak toe.

Roer de bosui erdoor, houd een paar ringetjes voor de garnering apart.

Verhit een poffertjespan en bestrijk hem dun met olie.

Schep in elk kuiltje een eetlepel van het bosuienmengsel, draai de poffertjes om als het ei gestold is en bak ze aan de andere kant nog 1 minuut bruin.

Besmeer elk poffertje met een theelepel zure room en leg hierop een rivierkreeftje en de apart gehouden bosui ringetjes.

 

TIP:

Geen poffertjespan? Bak dan een grote pannenkoek in een koekenpan met anti aanbaklaag en druk met een bak ring rondjes uit de pannenkoek.